top of page

Kinderdagverblijf

Bij Kinderopvang Smile werken we met horizontale groepen. Elke groep is uniek, net als onze kinderen.

KDV Smile _ 06 Ollie Orka_03 1900pixels.jpg

Ollie Orka

Ollie Orka is onze babygroep voor baby’s en dreumesen van 0-2 jaar.

 

De groepsruimte is zodanig ingericht dat de kinderen nieuwsgierig en in eigen tempo de omgeving kunnen verkennen. Er is uitdagend speelgoed, afgestemd op de leeftijd van de kinderen en de aangeboden activiteiten zijn gericht op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Deze activiteiten zijn aangepast aan de belevingswereld en behoeften van het kind.

Zo ontstaat er een mooie mix van spelen, ontdekken, leren en ontspannen.

Op deze groep werken we volgens een vast dagritme, maar binnen dat dagritme stemmen we zoveel mogelijk af op het ritme van thuis. Een vaste volgorde en vaste gewoonten geven het kind veel steun, houvast en herkenning.  

In de groep wordt er onder andere geoefend met de motorische ontwikkeling, zoals kruipen, lopen, plakken en kleuren. Verder wordt er veel aandacht besteed aan de cognitieve- en taalontwikkeling door veel voor te lezen, woordkaarten te gebruiken en elke dag liedjes te zingen. 

Dollie Dolfijn is onze peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

De groepsruimte is volledig ingericht naar de behoeften van deze jonge ontdekkers. Er kan naar hartenlust gespeeld worden in de verschillende speelhoeken, zoals de keuken, de bouwhoek, de poppenhoek en de leeshoek. Tevens beschikt Dollie Dolfijn over een verscheidenheid aan materialen die de ontwikkeling stimuleren. Het versterken van de autonomie vinden we bij Smile erg belangrijk.

Daarom mogen kinderen veelal zelf kiezen met welke materialen ze spelen. Daarnaast bieden we binnen maandelijks wisselende thema's, 

ontwikkelingsgerichte activiteiten aan.

 

In deze groep worden de kinderen geleidelijk voorbereid op de basisschool.

We stimuleren de zelfredzaamheid van de kinderen, zoals zelf de jassen en schoenen aan doen en boterhammen smeren. Ook wordt er aandacht besteed aan het stimuleren van de zindelijkheid.

KDV Smile _ 05 Dollie Dolfijn_04 1900pixels.jpg

Dollie Dolfijn

KDV Smile _ 04 Rollie Rog_05.jpg

Rollie Rog

Rollie Rog is onze peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Ook deze peutergroep beschikt over verschillende speelhoeken, zoals het winkeltje/de marktkraam, de leeshoek en de autohoek. De oudere peuters kunnen hier oefenen met imitatiespel, zoals het spelen van vadertje en moedertje, doktertje en winkelier. 

Om de taalontwikkeling te stimuleren maken we gebruik van woordkaarten, voorlezen en liedjes zingen, binnen een maandelijks wisselend thema.

 

In deze groep worden de kinderen geleidelijk voorbereid op de de basisschool.

We stimuleren de zelfredzaamheid van de kinderen, zoals zelf de jassen en schoenen aan doen en boterhammen smeren. Ook wordt er aandacht besteed aan het stimuleren van de zindelijkheid.

Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

06:30 - 19:00 uur

06:30 - 19:00 uur

06:30 - 19:00 uur 

06:30 - 19:00 uur 

06:30 - 19:00 uur 

Locatie

Mijnzetellaan 6
6412 EN Heerlen

Ingang: parkeerplaats
Hinger D'r Sjteeberg

Read More >

Contact

E-mail

info@kdvsmile.nl

 

Telefoon

0643623033

Social Media

LRK

KDV  - 217066963
BSO -  296136219

bottom of page